Dit is de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow Magazine | Webversie bekijken
TechniShow|Magazine
Hermle verkoopt zes vijfassers aan internet producent Weerg
Weerg.com, het op internet gebaseerde platform dat online CNC- en 3D-bewerking aanbiedt, kondigt de aankoop aan van zes nieuwe Hermle C42U bewerkingscentra. In juni 2018 worden de zes CNC-machines geïnstalleerd op de productielocatie in Marghera (I). Met deze uitbreiding komt het moderne machinepark op een totaal van tien continu werkende vijfassige C42U bewerkingscentra die in één volledig geautomatiseerde productiecel worden aangesloten.
Lees hele artikel
Halter belaadt, produceert en programmeert onafgebroken
Tijdens de TechniShow presenteert Halter CNC Automation de LoadAssistant op drie verschillende modellen. De LoadAssistent kan dankzij een draaitafel aan de achterkant worden beladen met werkstukken, terwijl de robot en CNC-machine blijven produceren. Het proces hoeft dus niet stopgezet te worden. Met deze oplossing is er een grote tijdwinst te behalen.
Lees hele artikel
Additive World Conference informeert over industrieel 3D-printen
Op 15 en 16 maart organiseert Additive Industries voor de zesde keer het jaarlijkse Additive World Conference in Eindhoven. Veel experts op het gebied van additive manufacturing (AM) delen tijdens de conferentie hun visie, kennis en praktische ervaringen m.b.t industrieel 3D-printen. Dit evenement is aan te raden voor iedereen die volledig op de hoogte gebracht wil worden van AM.
Lees hele artikel
De Kloeckner ODS Onlineshop: een echte “one stop shop”
In de Kloeckner ODS Onlineshop kunt u alle metalen materialen die u nodig heeft gemakkelijk vinden. U kunt hier staal, RVS, aluminium en installatie materialen bestellen met slechts een paar muisklikken. Bestel u materialen vandaag nog en ontdek de vele functionaliteiten en voordelen die de Kloeckner Metals ODS Onlineshop biedt.
Lees hele artikel
Laagland toont vijfassige Mikron op TechniShow
De Mikron MILL P 500 U zal tijdens TechniShow gepresenteerd worden op de stand van Laagland. De hoogwaardige Mikron MILL P 500 U is een machine met vijf assen voor het vervaardigen van precisieonderdelen voor de lucht- en ruimtevaart, machinebouw, algemeen mechanische industrie en de precisie matrijzenbouw.
Lees hele artikel
Bombardier en Siemens werken aan optimalisatie productontwikkelprocessen
Bombardier, fabrikant van treinen en vliegtuigen, zet het Teamcenter portfolio van Siemens in om product lifecycle management (PLM) verder te ontwikkelen en uit te breiden. Door met Siemens samen te werken wil de fabrikant zijn technische processen optimaliseren voor de ontwikkeling, productie en ondersteuning van zijn producten.
Lees hele artikel
Slecht gedrag veroorzaakt onnodig letsel
Bedrijven in de metaalindustrie geven een fortuin uit aan PBM en veiligheidskleding. Maar bij verkeerd gebruik van deze pbm's is het risico op letsel groot. Het gedrag speelt dus een cruciale rol. In deze whitepaper vindt u 5 stappen om het draaggedrag van uw medewerkers succesvol te beinvloeden.
Lees hele artikel
Oude Reimer toont breed pallet op TechniShow
Op de aankomende editie van TechniShow presenteert Oude Reimer een breed pallet aan producten en technologieën. Onder andere machines van de merken Benzinger, Chiron en Star worden getoond op de stand van Oude Reimer.
Lees hele artikel
Tower wordt blikvanger Robojob op TechniShow
Robojob presenteert op TechniShow de Tower; een nieuw automatiseringsconcept van de producent uit Heist op den Berg (B). Behalve product- en palletbelading wordt het met de Tower ook mogelijk om spanmiddelen en gereedschappen te beladen en ontladen. Dat kan de autonomie van de CNC-machine aanzienlijk verhogen, zowel voor draai- als voor freeswerk.
Lees hele artikel
ABB toont kracht en gemak van robotdigitalisering
Digitalisering is momenteel de invloedrijkste katalysator voor innovatieve fabrieksautomatisering. Ook de robots profiteren ervan. Ze kunnen dankzij digitalisering op afstand in topconditie worden gehouden, kunnen zich meten met hun robotcollega’s en beschikken over een virtuele tweeling. Op de TechniShow laat ABB zien welke toepassingen deze digitale ingrediënten tot gevolg hebben.
Lees hele artikel
Ruim aanbod machines op TechniShow stand Bendertechniek
Als vanouds is Bendertechniek ook dit jaar weer aanwezig op TechniShow. Hier presenteert de machineleverancier de Brother R450X1, Hwacheon Hi-TECH230 AL YMC, Ibarmia ZVH45 Star L3000, Muratec MT100 gT3, YCM NXV 1680A en Matsuura MX-330 10 APC.
Lees hele artikel
Bezoek aan Dormer Pramet smaakt naar meer
Bezoekers van de stand van Dormer Pramet worden tijdens de TechniShow warm verwelkomd door ons Benelux verkoopteam! Samen met een brede selectie van roterende en wisselplaatgereedschappen, wordt een culinaire traktatie aangeboden in Hal 9, Stand B100. Dit is de eerste keer dat Dormer Pramet in de nieuwe alliantie en in een geheel nieuwe huisstijl deelneemt aan de TechniShow.
Lees hele artikel
Met beide benen op de digitale werkvloer
De werkvloer digitaliseert maar toch wil je controle blijven houden over je productieproces. Exact vertelt je op stand A041 in hal 10hoe je dit het beste doet en meer klanten wint met een digitale werkvloer.
Schrijf je in
U ontvangt deze mail omdat u bent ingeschreven voor de nieuwsbrief
Volg ons:
 
Twitter   Twitter
 
Linkedin   Linkedin